Wyse V10LE+vmWare View

  • This topic is empty.
Viewing 7 posts - 1 through 7 (of 7 total)
  • Author
    Posts
  • #6515
    AvatarspierceCPES
    Member
    • Total Post: 7
    • Newbie

    Good afternoon, We have been experiencing several problems with our Vmware view/Wyse Thin clien t implementation. Our current setup is Two Dell Poweredge R900 ESX servers, an EMC AX4-5F SAN, and Wyse V10LE Thin clients. We run vmWare view 4.5+composer. Many of our users connect locally on our network, they experiencing very little problems with the setup. The other half of our users connect from residential sites, using their own independent internet connections. These may be Cox, Comcast, or Qwest. These thin clients initiate a PPTP Connection to our view server which is running Windows Server 08 R2 using Routing and Remote access services. Our Wyse v10LE thin clients are on Firmware version 6.5.

    The problems we have are as follows.

    1.) At some of our residential sites, the users are disconnected from the RDP session and sent back to the wyse desktop, sometimes able to reconnect to the VM, sometimes not.
    2.) Some of the sites experiencing major slow-downs where they’re unable to do anything for several minutes, or the desktop will appear to freeze completely. We’ve verified that it is not the VM’s themselves by logging the users in locally in the office.
    3.) Sometimes when trying to log in to their profile they receive a “Network error” from the thin client interface, no further details.
    If anyone out there can assist us with this problem it would be immensely helpful as this is becoming quite the plague around the company. Thank you.

    #20229
    ConfGenConfGen
    Keymaster
    • Total Post: 11217
    • Jedi Master
    • ★★★★★★★

    Which exact firmware are you running?

    CG

    #20237
    AvatarspierceCPES
    Member
    • Total Post: 7
    • Newbie

    6.5.0_41

    Thats what it says anywho.

    #20241
    ConfGenConfGen
    Keymaster
    • Total Post: 11217
    • Jedi Master
    • ★★★★★★★

    You should contact Wyse to get 6.5.0_47. This is fixing several disconnect and freeze issues.

    CG

    #20266
    AvatarspierceCPES
    Member
    • Total Post: 7
    • Newbie

    Obtained the 6.5.0_47 release and it has made no improvements.

    Is there an alternative to having them connect using a PPTP Connection? I question whether that is the issue.

    #20295
    AvatarspierceCPES
    Member
    • Total Post: 7
    • Newbie

    I’ve resolved the issues with this, they now connect using the View security server using HTTPS tunnelling. They’re not having issues where printers are no longer working. The following is the Output from Dbgview as one of the clients logs into windows. THe line in question is “The remote PC does not support usb redirection”

    Thoughts anyone??

    [3344] Load profile
    [3424] SuiteLicense:30 days of evaluation left
    [3424] SuiteLicense::Evaluation period not expired
    [3284] Load profile
    [3152] SuiteLicense:30 days of evaluation left
    [3152] SuiteLicense::Evaluation period not expired
    [3864] SuiteLicense:30 days of evaluation left
    [3864] SuiteLicense::Evaluation period not expired
    [1092]
    [1092] Logging time: Tue Mar 29 21:25:58 2011
    [1092] +OnSessionChange(), Event = WTS_REMOTE_DISCONNECT, ActiveConsole SessionId = 3, SessionId = 0
    [1092] +ProcessRemoveSessionNotifications(): Trying to stop USB redirection for session id = 0
    [1092] +~CSessionServer()
    [1092] -__CleanupThread(), TID = 0x00000de4
    [1092] -~CSessionServer()
    [1092] USB Redirection disabled for session id = 0
    [1092]
    [1092] Logging time: Tue Mar 29 21:25:59 2011
    [1092] +OnSessionChange(), Event = WTS_REMOTE_CONNECT, ActiveConsole SessionId = 3, SessionId = 1
    [1092] HandleRemoteConnect(): Not handling this notification: Protocol = 2, ConnectionState = 1
    [1092]
    [1092] Logging time: Tue Mar 29 21:26:03 2011
    [1092] +OnSessionChange(), Event = WTS_REMOTE_DISCONNECT, ActiveConsole SessionId = 3, SessionId = 1
    [1092] +ProcessRemoveSessionNotifications(): Trying to stop USB redirection for session id = 1
    [1092] Session object not found in m_mapSession corresponding to session id = 1
    [1092]
    [1092] Logging time: Tue Mar 29 21:26:03 2011
    [1092] +OnSessionChange(), Event = WTS_REMOTE_CONNECT, ActiveConsole SessionId = 3, SessionId = 0
    [1092] Trying to enable USB redirection for RDP session id = 0
    [1092] RDP: Sending ServerInfo to the client via virtualchannel = USBVDX
    [1092] WTSVirtualChannelWrite(): failed, Error = 0x1
    [1092] Remote PC doesn’t have USB redirection capabilities
    [1092] USB Redirection enabled for session id = 0 and is active now…
    [1092] +__CleanupThread(), TID = 0x00000b3c

    #20303
    ConfGenConfGen
    Keymaster
    • Total Post: 11217
    • Jedi Master
    • ★★★★★★★

    Looks like you have installed the TCX Suite in your session. And as the View agent has its own USB redirection inbuild, the TCX USB redirection is disabled by default.

    CG

Viewing 7 posts - 1 through 7 (of 7 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.