Wyse ThinOS 9.1.1131 no connection with vnc

Viewing 9 posts - 1 through 9 (of 9 total)
  • Author
    Posts
  • #72864
    Avatarlamshoeft
    Participant
    • Total Post: 9
    • Regular Joe
    • ★★

    Hello we have update the clients with the new firmware 9.1.1131 and the paket Citri_workspace_app_20.12.0.12_1. Also we have update the bios to version 1.2.5.

    Now the sessions with teams are working most times fine.

    But now we have the problem to connect with vnc to the devices. Sometimes it works shortly, but most of the it doesn´t work.

    We start the connection and vnc ask us the passwort, but then the connection is refused.

    We have tried with dameware, realvnc, tighvnc and via browser from the wms server.

    VNC says: Unknown security result from server. Do you wish to reconect to x.x.x.x?

    Realvnc says: RFB protocol error: invalid security result 16777216 from server

     

    Can anyone help me?

    #72887
    Avatarbrian1020
    Participant
    • Total Post: 189
    • Jacked into The Matrix
    • ★★★★★★

    In WMS policy for Services>>VNC I put the IP address of the machine I am connecting from in the VNCD Server Field and also specify the VNCD TCP Port of 5900.  Also Enable VNC Prompt is active, Select Timeout Type = Accept, Timeout =10.  I’ve been able to connect from the US to ThinOS 9.1 test devices we have in Hong Kong across our corporate network without issue.

    #72910
    Avatarlamshoeft
    Participant
    • Total Post: 9
    • Regular Joe
    • ★★

    Hello

    i have set the port and the ip adress, but the problem is still the same.

    Settings of VNC

    #73508
    AvatarJoeMah
    Participant
    • Total Post: 1
    • Newbie

    We had this issue as well and found that our password did not meet the requirements for the new firmware. We had to set a new password that met the requirements and it worked after that.

    #73513
    ConfGenConfGen
    Keymaster
    • Total Post: 11288
    • Jedi Master
    • ★★★★★★★

    You may not believe it but this site has a Search function 😉

    WYSE 3040 VNC on ThinOS 9.1

    CG

    #76324
    Avatarlamshoeft
    Participant
    • Total Post: 9
    • Regular Joe
    • ★★

    I downgrade to 8.6 and after that i upgrade to 9.04 and the to 9.11. I test it on two devices. It works, but i hope the update will come and fix it.

    #96874
    AvatarIan Horlings
    Participant
    • Total Post: 4
    • Newbie

    I have been looking everywhere in Dell’s support documentation and cannot find anywhere what the VNC password complexity requirements are for ThinOS 9.1.

    To quote from a previous post:

    “We had this issue as well and found that our password did not meet the requirements for the new firmware. We had to set a new password that met the requirements and it worked after that.”

    What are these new requirements please? For some reason I just cannot find them anywhere!

    Thanks in advance!

    #100881
    ConfGenConfGen
    Keymaster
    • Total Post: 11288
    • Jedi Master
    • ★★★★★★★

    Lower, capital, number and special character, like “Wyse#123”

    CG

    #100888
    AvatarIan Horlings
    Participant
    • Total Post: 4
    • Newbie

    Thank you for confirming the password requirements ConfGen!

     

    I just double-checked my password and it does meet the criteria, so at least I know for sure that lack of password complexity that is not the root cause of my VNC connection issues.

Viewing 9 posts - 1 through 9 (of 9 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.