wyse simple imager

  • This topic is empty.
Viewing 13 posts - 1 through 13 (of 13 total)
  • Author
    Posts
  • #1268
    Avatarmaxim
    Member
    • Total Post: 24
    • Regular Joe
    • ★★

    i setup a imaging system, all works, dhcp, bootp, tftpd after loading 6.3.0, 6.3.1 or 6.3.2 image files, it keeps telling me “unsupported firmware”loaded. frimware is not compatible.

    i try to flash different s50 wyse thinclients.

    what do i wrong?

    any ideas ?

    #13221
    ConfGenConfGen
    Keymaster
    • Total Post: 11116
    • Jedi Master
    • ★★★★★★★

    Looks like you are using the wrong firmware file. Could it be the one for V-class instead of S-class?
    Tell us the correct name of the used .i2d file.

    CG

    #13223
    Avatarmaxim
    Member
    • Total Post: 24
    • Regular Joe
    • ★★

    i tried the

    5S50-5150-5S52_6.3.1_21-64 5S50.i2d 63 mb

    5S52_REL_6.4.0_19-128 5S52.i2d 125mb

    5150-5S50_6.3.0_36-64 5150.i2d 63 mb

    REL_6.3.2_52-128 5S52.i2d 16.7 mb

    #13224
    ConfGenConfGen
    Keymaster
    • Total Post: 11116
    • Jedi Master
    • ★★★★★★★

    OK, looks good so far.
    What partnumber does your S50 has?
    What folder in WSI have you used for the import?

    If the partnumber ends with -xxL you have a new RoHS compiant unit and have to use the S52 folder with S52 firmware. Otherwise use S50 folder and FW.

    CG

    #13225
    Avatarmaxim
    Member
    • Total Post: 24
    • Regular Joe
    • ★★

    the part number off my wyse is 902114-32l

    the imported image firmware file is located

    c:inetpubftprootRapportWyse5S506.3.1_63mb_6.3.1

    wyse simple imagere log

    Evaluating: ‘sym/NO’ to ‘sym/YES’
    Evaluating: ‘sym/YES’ to ‘sym/YES’
    Evaluating: ‘sym/YES’ to ‘sym/YES’
    Evaluating: ‘sym/NO’ to ‘sym/YES’
    Evaluating: ‘ftp//anonymous:xxxx@10.1.1.12/Rapport/Tools/sa/5S50/push.k’ to ‘stream/sec/test’
    Evaluating: ‘sym/YES’ to ‘sym/YES’

    tftpd log

    Connection received from 10.1.1.14 on port 2070 [11/06 13:19:23.468]
    Read request for file . Mode octet [11/06 13:19:23.468]
    OACK: [11/06 13:19:23.468]
    Peer returns ERROR -> aborting transfer [11/06 13:19:23.468]
    Connection received from 10.1.1.14 on port 2071 [11/06 13:19:23.484]
    Read request for file . Mode octet [11/06 13:19:23.484]
    OACK: [11/06 13:19:23.484]
    : sent 142 blks, 205431 bytes in 0 s. 0 blk resent [11/06 13:19:23.546]
    Connection received from 10.1.1.14 on port 6000 [11/06 13:19:25.750]
    Read request for file . Mode octet [11/06 13:19:25.750]
    OACK: [11/06 13:19:25.750]
    : sent 443 blks, 226624 bytes in 1 s. 1 blk resent [11/06 13:19:26.953]
    Connection received from 10.1.1.14 on port 6001 [11/06 13:19:26.968]
    Read request for file . Mode octet [11/06 13:19:26.968]
    OACK: [11/06 13:19:26.968]
    : sent 1 blk, 151 bytes in 0 s. 0 blk resent [11/06 13:19:26.968]

    #13226
    ConfGenConfGen
    Keymaster
    • Total Post: 11116
    • Jedi Master
    • ★★★★★★★

    That’s the wrong folder. Reimport the image 5S52_REL_6.4.0_19-128 5S52.i2d 125mb in S52 and try again.

    CG

    #13228
    Avatarmaxim
    Member
    • Total Post: 24
    • Regular Joe
    • ★★

    ok i will ,

    now i get this error

    CLIENT_AND_ARCHIVE_TYPE_CHECK’

    Evaluating: ‘sym/NO’ to ‘sym/YES’
    Evaluating: ‘sym/YES’ to ‘sym/YES’
    Evaluating: ‘sym/YES’ to ‘sym/YES’
    Evaluating: ‘sym/NO’ to ‘sym/YES’
    Evaluating: ‘ftp//anonymous:xxxx@10.1.1.12/Rapport/Tools/sa/5S52/push.k’ to ‘stream/sec/test’
    Evaluating: ‘sym/YES’ to ‘sym/NO’
    Evaluating: ‘sym/NO’ to ‘sym/YES’
    Evaluating: ‘sym/NO’ to ‘sym/YES’
    Evaluating: ‘sym/YES’ to ‘sym/YES’
    Evaluating: ‘sym/CLIENT_AND_ARCHIVE_TYPE_CHECK’ to ‘sym/NOTFOUND’
    Evaluating: ‘sym/YES’ to ‘sym/YES’

    #13229
    ConfGenConfGen
    Keymaster
    • Total Post: 11116
    • Jedi Master
    • ★★★★★★★

    What IP does your WSI server has?

    #13236
    Avatarmaxim
    Member
    • Total Post: 24
    • Regular Joe
    • ★★

    IP address: 10.1.1.12
    Subnet mask: 255.255.255.0
    Default gateway: 10.1.1.254

    #13237
    ConfGenConfGen
    Keymaster
    • Total Post: 11116
    • Jedi Master
    • ★★★★★★★

    OK, that looks fine then.
    How big is the flash size of the unit? It has to match with the size of the image.

    CG

    #13238
    Avatarmaxim
    Member
    • Total Post: 24
    • Regular Joe
    • ★★

    first i have to thank you for your continuing support!

    i found an newer simple imager instruction v3 that pointed out :

    Note: A recent change in manufacturing to make our devices ROHS compliant, required us to use different hardware components and make changes to the software to
    accommodate and recognize these components. To address this issue and to prevent any damage to the hardware with Wyse Simple Imager, new “Product Numbers” where added.
    To avoid an “Incompatible Firmwareâ€￾ message, check the part number of your thinclient, and use the following table to cross reference your thin client model to the equivalent model to select under WSI 1.3.0 when “Adding” or “Submittingâ€￾ the new firmware into WSI. This is only for the Sx0 and Vx0 series.

    i tried different part nummers and wsi model version but no luck.

    how do i know the flash size of an s50?

    #13239
    ConfGenConfGen
    Keymaster
    • Total Post: 11116
    • Jedi Master
    • ★★★★★★★

    Boot the S50 and look in the System Properties.

    CG

    #13240
    Avatarmaxim
    Member
    • Total Post: 24
    • Regular Joe
    • ★★

    mmm, i try to flash them because they don’t boot …

    i will compare them with other part-nummers that will boot.

Viewing 13 posts - 1 through 13 (of 13 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.