WDM 4.8 not discovering clients

  • This topic is empty.
Viewing 3 posts - 1 through 3 (of 3 total)
  • Author
    Posts
  • #6102
    wardheuvel
    Member
    • Total Post: 3
    • Newbie

    When trying to discover the devices in a fresh install of WDM 4.8 i’m receiving the message: “HTTP discovery attempt failed. Unable to contact Web service.”

    When trying to open the following link; http://localhost/hserver.dll and http://localhost/hserver.dll?&V99 i’m getting an IIS HTTP error 500. with an errorcode in the ISAPIModule 0x800700c1. instead of the expected timestamp respond.

    Also when trying to change the repository from FTP to FTP and HTTP i’m getting the error;


    HTTP Errors:



    [Error:Not Available] [WebDAV error:Failed to upload buffer. HTTP Response Code: 401Remote File Path: my_test_temp.tmp Error Code: 401]

    I don’t know if this is related to the discovery issue.

    Server Running Windows 2008 R2 Standard, IIS 7.5, latest windows updates, WDM 4.8

    #18927
    wardheuvel
    Member
    • Total Post: 3
    • Newbie

    Finally it came down to not reading the manual properly. After running the scripts stated in the pre-installation checklist;

    “If you will be installing IIS 7.5 on Windows Server 2008 R2, you must run the
    ConfigureIISRoles.bat and UninstallIISRoles.bat batch files (located at Disk1swrep)
    before you install IIS”

    After this the discovery started without any problems. And after changing the global timeout also all devices were discovered.

    #18940
    ConfGen
    Keymaster
    • Total Post: 11423
    • Jedi Master
    • ★★★★★★★

    Thanks for letting us know.

    CG

Viewing 3 posts - 1 through 3 (of 3 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.