V50L ICA Client Keyboard layout PS 4.5

  • This topic is empty.
Viewing 9 posts - 1 through 9 (of 9 total)
  • Author
    Posts
  • #727
    Avatardgranero2
    Member
    • Total Post: 11
    • Regular Joe
    • ★★

    We’re using Wyse terminals V50L with Firmware 6.3.2 build 52 to connect to a PS 4.5 farm
    Citrix Servers Keyboard setting are configured to Spanish layout.

    On Windows xp client with ica10 client everything works ok, even if I have
    keyboardlayout=(User Profile), or (Server Default) or Spanish, citrix sessions starts using Spanish Layout.

    but on Wyse V50L clients always starts using English layout, wyse terms are configured with control panel to have Spanish languae and spanish keyboard layout.

    Also we’ve tried modifying wfclient.ini files on wyse v50l locally without success.

    Anyone using non-english layouts can give me a clue?

    #10719
    ConfGenConfGen
    Keymaster
    • Total Post: 10968
    • Jedi Master
    • ★★★★★★★

    Hi,

    as I know from your other thread that you are using a wlx.ini file, could you please post it here to verify.

    ConfGen

    #10722
    Avatardgranero2
    Member
    • Total Post: 11
    • Regular Joe
    • ★★

    My wlx.ini file:
    Also I have a user.ini and administrator.ini on ftp server.



    Autoload=1
    EnableGKey=yes
    AutoPower=no
    DisableButton=no

    signon=yes
    DefaultUser=user
    DefaultPassword=1234
    Autologin=yes
    countdown=5
    DisableDomain=Yes

    EnableLocal=yes

    RapportServer=192.168.0.2
    conmgr.useversion=1

    Resolution=1280×1024
    Desktop.disablechanges=no
    Desktop.DisableTaskbar=no
    Desktop.DisableDesktopMenu=no

    CursorHideDelay=1

    Privilege=high

    LANGUAGE=es_ES.UTF-8
    Keyboard=es
    Timeserver=192.168.0.2 TimeFormat=”24-hour format”

    TimeZone=”Central European”

    # ScreenSaver=value [LockTerminal = {yes, no}] [SoftSaver = {yes, no}] [Type = {0,1,2}]
    # ScreenSaver=2 LockTerminal=yes SoftSaver=yes Type=0

    ######################################################################
    # Parametres VNC #
    ######################################################################

    #
    # MaxVNCD={0, 1}
    MaxVNCD=1
    # UsePasswd={no, yes}
    UsePasswd=no
    # VNCPasswd=cleartext password
    # VncPrompt = {1, 0}
    VncPrompt=0

    ######################################################################
    # Global Parameters for Citrix #
    ######################################################################

    Seamless=no

    ICABrowsing=http

    ######################################################################
    # Connections #
    ######################################################################

    CONNECT=BROWSER
    Description=”Intranet”
    Desktop.ConnectionMenuTitle=”WebInterface”
    URL=”http://citrix.domain.com”

    #10725
    ConfGenConfGen
    Keymaster
    • Total Post: 10968
    • Jedi Master
    • ★★★★★★★

    Is this still an issue after you fixed the local storage wlx.ini file issue?

    #10748
    Avatardgranero2
    Member
    • Total Post: 11
    • Regular Joe
    • ★★

    yes, keyboard layout is still an issue, btw I’m maintaining ftp available so there is a centralyzed wlx.ini all the time.

    I’ve found a config file, named *.conf that sets keyboard to a sort of english-us-US even If I’ve configured spanish layout using X interface.

    #10752
    ConfGenConfGen
    Keymaster
    • Total Post: 10968
    • Jedi Master
    • ★★★★★★★

    What’s the name of that .conf file? Where did you find it?
    What version of ICA client are you using?

    #10789
    Avatardgranero2
    Member
    • Total Post: 11
    • Regular Joe
    • ★★

    I forgot to mention that I was using WebInterface to connect to Presentation Server 4.5 farm, with Firefox add-on.

    Using ICA Client connection works!

    So I’m using PNLITE option to connect to PS45, then keyboard setting is Spanish.

    Firefox/WebInterface is not a recommended way to connect to a PS 4.X farm using Wyse Linux.

    #10793
    Avatarthinkthin
    Member
    • Total Post: 1707
    • Jacked into The Matrix
    • ★★★★★★

    Hmm, is it possiable that the Web Interface is trying to pull the languge from the browser settings? – a guess here

    #10890
    Avatardgranero2
    Member
    • Total Post: 11
    • Regular Joe
    • ★★

    No, I’ve changed the language setting on firefox too.

    and the same, keyboard layout is english.

    BTW I’ll still use PNLINE method…

Viewing 9 posts - 1 through 9 (of 9 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.