D10 Dual monitors and Published XenApp Desktop

  • This topic is empty.
Viewing 6 posts - 1 through 6 (of 6 total)
  • Author
    Posts
  • #7922
    Avatardank1976
    Participant
    • Total Post: 5
    • Newbie

    I have looked around the forums and I cannot find an answer to this question. I was hoping someone can help with an answer.

    I have one of the new D10 clients and have deployed dual monitors in span mode. They are working fine for when I open individual published applications in XenApp. When I try and open a published desktop it will automatically span both monitors. I would like to force the desktop to only use one of the monitors.

    Does anyone know if that is a setting in the WNOS file I can configure or is that something on the Citrix side if that behavior can be changed at all?

    Thank you for helping with this.

    Tom

    #24062
    ConfGenConfGen
    Keymaster
    • Total Post: 9810
    • Jedi Master
    • ★★★★★★★

    Try
    SessionConfig=ALL Resolution=default

    Can you post your wnos.ini, if it does not work?
    Which firmware?

    CG

    #24078
    Avatardank1976
    Participant
    • Total Post: 5
    • Newbie

    @ConfGen wrote:

    Try
    SessionConfig=ALL Resolution=default

    Can you post your wnos.ini, if it does not work?
    Which firmware?

    CG

    Here is my WNOS file, that did not fix it.

    Thanks again for helping with this.

    ;*************************************************************
    ;* *
    ;* This wnos.ini file was generated with the *
    ;* Configuration File Generator 6.4.010 *
    ;* Copyright by Thomas Moellerbernd *
    ;* *
    ;* http://www.technicalhelp.de *
    ;* *
    ;*************************************************************

    ;*************************************************************
    ;* General 1 *
    ;*************************************************************

    autoload=2
    WDMServer=10.230.226.142

    ;*************************************************************
    ;* Peripherals *
    ;*************************************************************

    Language=Us
    Device=audio Volume=100 mic_vol=0

    ;*************************************************************
    ;* Display *
    ;*************************************************************

    Screen=1 Resolution=DDC Rotate=None
    Screen=2 Resolution=DDC Rotate=Left
    Dualhead=yes Mainscreen=1 Orientation=hort Taskbar=mainscreen Align=Left MonitorAutoDetect=yes
    Desktop=wallpaper1.jpg Layout=Stretch
    Screensaver=15 LockTerminal=yes
    PowerManager=0,60

    ;*************************************************************
    ;* Time *
    ;*************************************************************

    Timeserver=time.newcorp.com Timeformat=”12-hour format” Dateformat=mm/dd/yyyy
    TimeZone=’GMT – 06:00′ ManualOverride=yes Daylight=yes Start=030507 End=100507 TimeZoneName=”Central Standard Time” DayLightName=”Eastern Daylight Time”

    ;*************************************************************
    ;* Network *
    ;*************************************************************

    Device=Ethernet Speed=”Auto”
    WakeOnLan=yes
    SignOn=Yes ConnectionManager=Hide DisableGuest=yes SaveLastDomainUser=No
    DomainList=”xxxxxxx”
    MaxVNCD=1
    VncPassword=”xxxxxxx”
    VncPrompt=No Accept=5

    ;*************************************************************
    ;* Printing *
    ;*************************************************************

    ;*************************************************************
    ;* General Session *
    ;*************************************************************

    SessionConfig=ALL DisableSound=No

    ;*************************************************************
    ;* ICA *
    ;*************************************************************

    IcaBrowsing=HTTP
    PnliteServer=https://xxxxxxx ReconnectAtLogon=0 ReconnectFromButton=0 CAGAuthMethod=LDAP DefaultSettings=XenApp
    SessionConfig=ALL Resolution=default

    ;*************************************************************
    ;* Troubleshooting *
    ;*************************************************************

    Privilege=High

    ;*************************************************************
    ;* Certificates *
    ;*************************************************************

    addcertificate=citrix.crt
    addcertificate=rootca.crt

    #24080
    ConfGenConfGen
    Keymaster
    • Total Post: 9810
    • Jedi Master
    • ★★★★★★★

    Another try:
    Seamless=yes FullscreenReserved=no

    CG

    #24083
    Avatardank1976
    Participant
    • Total Post: 5
    • Newbie

    I figured it out, was a combination of the sessionconfig and desktopmode-

    SessionConfig=ICA desktopmode=window

    Thanks again for helping.

    #24092
    Avataramiss
    Participant
    • Total Post: 42
    • Frequent Flyer
    • ★★★

    I’m having the opposite issue. Using the same configuration file as our R10’s the D10’s refuse to span both monitors without manually going into the ICA settings and selecting “Span both monitors”:


    # /

    # | |
    # | Wyse R10L ThinOS Configuration |
    # | Created by |
    # | |
    # | Configuration File stored in |
    # | C:Inetpubftprootwnos |
    # | on an FTP server |
    #
    /

    #
    NOTES
    # > All resolution settings are handled in the /inc/.ini file;
    # please make all resolution changes in this file and not on the terminal itself.
    # Changes made directly on the terminal will be over-written at next restart
    # > Mouse sensitivity changes are handled in the /inc/.ini file;

    # Cache the wnos.ini file locally so that if the FTP server is unavailable, the terminal has a configuration
    MirrorFileServer=yes

    # Disable BOOTP requests, use DHCP only
    BootpDisable=yes
    # This did not fix our issue of not finding an address from DHCP in the mornings

    # Diable checking for firmware update
    # 0 = Disable checking for firmware update
    # 1 = Enable firmware upgrade or downgrade
    # 2 = Enable firmware upgrade only
    AutoLoad=2

    # Waits for user to press power button to power on
    AutoPower=no

    # Front power button is enabled
    DisableButton=no

    # Enable G-Key Factory Reset
    EnableGKey=yes

    # Enable VNC Shadowing
    MaxVNCD=1
    # VNC Password
    VncPassword=term
    # Do not prompt for user permission to shadow the terminal
    VNCPrompt=no

    # System configuration
    SysMode=vdi
    toolbardisable=no
    toolbardisablemouse=yes
    toolbarclick=no
    toolbardisablehotkey=no
    ToolbarEnableOneSession=yes

    # KeySequence to access the admin panel
    KeySequence=yes
    Ctrl+Alt+Del=no
    Ctrl+Alt+Up=yes
    Ctrl+Alt+Down=no
    Ctrl+Alt+Left=no
    Ctrl+Alt+Right=no

    # Volume Settings; mute=3 turns off the system beep
    Device=audio
    volume=high
    mute=3

    # Sets the color depth of the terminal desktop
    DesktopColorDepth=16

    # Time general settings
    TimeServer=
    TimeFormat="24-hour format"
    # Time zone settings
    TimeZone="GMT - 08:00"
    ManualOverride=no
    TimeZoneName="Pacific Standard Time"

    # Reboot @ time
    # Reboot=yes time=01:00

    # Autosignoff will automatically shutdown the terminal when the last active session is closed
    # Shutdown=yes will not work if this command is part of the 'Connect=ICA' statement, it must be separate
    # Shutdown=yes requires Reboot=no to be explicitly specified
    Autosignoff=yes
    Shutdown=yes
    Reboot=no

    # Shutdown the terminal, do not standby
    # Shutdowncount is how many seconds to wait before shutting down
    Shutdown=turnoff
    Shutdowncount=1

    # Display terminal information in shutdown window
    ShutdownInfo=yes

    # Disable the Sign-On Process for the terminal (not the applications)
    # This means the terminal will boot and automatically launch the defined application
    SignOn=no

    # Wireless Device Settings
    Device=Wireless
    Mode=Infrastructure
    SSID=
    RoamSensitive=low
    # Wireless Connection Settings
    IEEE8021X=yes
    network=wireless
    access=WPA2-PSK
    wpa2pskpwd=

    # Testing
    #RapportDisable=no
    #DHCPinform=no
    #DNSLookup=no

    # Enables Speed Screen Browser on the terminals
    # Speedbrowser=on

    # Dual Monitor Display Settings
    DualHead=yes
    ManualOverride=no
    Mainscreen=1
    Orientation=hort
    Taskbar=mainscreen

    # Sets the color depth of the terminal desktop
    Screen=1
    Resolution=1920x1080
    Refresh=60

    # Sets the color depth of the terminal desktop
    Screen=2
    Resolution=1920x1080
    Refresh=60

    # Mouse pointer speed
    MouseNewSpeed=4

    # Connection Settings
    # Connection to , 'Desktop2010' application, in full-screen mode
    # Mapdisks=yes will allow USB devices to be mapped as drives
    Connect=ICA
    Autoconnect=1
    Browserip=
    Application="Desktop2010"
    Description=" XenApp 2010"
    Domainname=""
    Seamless=yes
    Fullscreen=yes
    Logon_mode=user-specified
    Mapdisks=yes

    Any advice? I tried MultiMonitor=yes in addition to the seamless / fullscreen settings and it made no difference

Viewing 6 posts - 1 through 6 (of 6 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.