C10LE WTOS & anonymous Citrix applications via pnagent

  • This topic is empty.
Viewing 10 posts - 1 through 10 (of 10 total)
  • Author
    Posts
  • #6902
    Avatarrazor1
    Member
    • Total Post: 5
    • Newbie

    I’m new to WYSE and have a C10LE with the WTOS running 7.0_113 that I would greatly appreciate some assistance with. I’d like to configure it to connect via a pnagent site to Citrix published applications that are configured for anonymous access. I dont have administrative access to the Citrix farm that the pnagent site and apps run in. I was only provided a pnagent url that allows anonymous access and this works fine with Windows/pnagent. Sounds simple enough but I cant get this to work with the WTOS. I’ve built probably 100 different configurations using the Configuration Generator which is an awesome utility but have had no luck. Again my goal is to have the C10LE turn on, not prompt for login or autologin if needed and present all of the Citrix anonymous published applications on the WYSE desktop like I can configure in Windows. From what I’ve read it seems that at the very least I need to setup the WYSE to prompt for a username & password on boot up which I’d rather not do since its not required with Windows pnagent. Can a C10LE WYSE terminal be configured to power on automatically, connect to a pnagent site that is configured for anonymous access and present all the Citrix published applications that are configured for anonymous access? A published desktop also isnt an option as one doesnt exist with all of the published applications installed on it. Again any help would be appreciated!

    #21223
    ConfGenConfGen
    Keymaster
    • Total Post: 11217
    • Jedi Master
    • ★★★★★★★

    Is a PNAgent site available or just the webinterface site? PNAgent site is needed to make it work. Haven’t checked the anonymous part but without PNAgent site it will not work at all.

    CG

    #21234
    Avatarrazor1
    Member
    • Total Post: 5
    • Newbie

    ConfGen, a pnagent site is available. With Windows and the Citrix client all I have to do is point at the pnagent site/url and make sure “Anonymous logon” is selected in the Logon Mode setting with pnagent. How can I reproduce this setup in WTOS?

    #21236
    ConfGenConfGen
    Keymaster
    • Total Post: 11217
    • Jedi Master
    • ★★★★★★★

    Can you post your wnos.ini or at least one that is mostly working for you?

    CG

    #21240
    Avatarrazor1
    Member
    • Total Post: 5
    • Newbie

    Here is the config Im working with:

    ;*************************************************************
    ;* *
    ;* This wnos.ini file was generated with the *
    ;* Configuration File Generator 6.1.01 *
    ;* Copyright by Thomas Moellerbernd *
    ;* *
    ;* http://www.technicalhelp.de *
    ;* *
    ;*************************************************************

    ;*************************************************************
    ;* General 1 *
    ;*************************************************************

    autoload=0

    ;*************************************************************
    ;* General 3 *
    ;*************************************************************

    SysMode=Classic

    ;*************************************************************
    ;* Time *
    ;*************************************************************

    Timeserver=time.nist.gov Timeformat=”12-hour format” Dateformat=mm/dd/yyyy
    TimeZone=’GMT – 06:00′ ManualOverride=yes Daylight=yes Start=030507 End=100507 TimeZoneName=”Central Standard Time” DayLightName=”Central Daylight Time”

    ;*************************************************************
    ;* Network *
    ;*************************************************************

    SignOn=0

    ;*************************************************************
    ;* ICA *
    ;*************************************************************

    PnliteServer=http://x.x.x.x/pnatrain/config.xml

    ;*************************************************************
    ;* Troubleshooting *
    ;*************************************************************

    Privilege=High EnableTrace=yes

    #21247
    ConfGenConfGen
    Keymaster
    • Total Post: 11217
    • Jedi Master
    • ★★★★★★★

    What happens when you use
    SignOn=yes
    DefaultUser=anonymous
    Password=confgen (or anything else you like as the anonymous user does not need one, but you have to provide one here)
    ?

    CG

    #21254
    Avatarrazor1
    Member
    • Total Post: 5
    • Newbie

    ConfGen, when I add the lines to the config that you posted I get the following error in the Event Log tab:

    “Citrix signon: Login failed”

    I cant continue past this either. So with Windows like I mentioned before using anonymous logon works fine and I dont need to provide any credentials. What is different between using anonymous between Windows and WTOS?

    #21261
    ConfGenConfGen
    Keymaster
    • Total Post: 11217
    • Jedi Master
    • ★★★★★★★

    What if you are using the Windows anonymous account? It should be something like IUSR_xxxxx

    CG

    #21266
    Avatarrazor1
    Member
    • Total Post: 5
    • Newbie

    I havent tried logging in to the PC with the anonymous Windows account. I login to the PC with a local account or a domain account. So there isnt an option in the WTOS to specify anonymous logon when connecting to a pnagent site?

    #21276
    ConfGenConfGen
    Keymaster
    • Total Post: 11217
    • Jedi Master
    • ★★★★★★★

    No, it isn’t.

    CG

Viewing 10 posts - 1 through 10 (of 10 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.